Mindaugas Palionis og Litauens president, Dalia Grybauskaite

Vår mangeårige samarbeidspartner i Akmene, Litauen, pastor Mindaugas Palionis, er blitt hedret for sin betydelige samfunnsnyttige innsats av landets president. Ny Start i Øst har gitt ham betydelig støtte for det sosiale, humanitære og kristne arbeidet han har holdt på med i mange år. 

Pionérsending til Albania

For første gang har Ny Start i Øst dette året fått av gårde hjelpesending til Korca i Albania, til en menighet som vi har besøkt, møtt lederskapet og ser at de driver et meget godt arbeid med å hjelpe de aller fattigste. Dette er altså én av i alt 35 fullastede trailere til våre partnere i Øst-Europa, hver av dem på ca 11 tonn.

Transport

40 transporter - fortsatt stort behov

I inneværende år vil vi trolig ha sendt 40 transporter til våre samarbeidspartnere i Øst-Europa, som fordeler videre.

Mottakerne er som i fjor i landene Estland, Latvia, Litauen, Bulgaria, Romania, Ukraina. Vi sender ikke lenger til Makedonia fordi vi har møtt altfor store hindringer og problemer med tollmyndighetene der.

Hjelper flyktninger i Irak

Noen av de mest forfulgte flyktningene i Midtøsten, og som de brutale IS-styrkene har herjet nådeløst med, er kristne og de såkalte  yazidiene.  Gjennom vår samarbeidsorganisasjon AsiaLink her i Norge har vi gitt penger til å hjelpe en del av disse menneskene – rundt 6000 yazidier – som har flyktet til et område noen kilometer fra byen Mosul, som fortsatt er under kontroll av terroristene.

Rapporter

- I løpet av så mange år har dere, med omtanke og kjærlighet samlet og sendt oss så mye som har betydd stadig mer for vårt folk. Denne omsorgen har vi brakt videre over hele landet, fra landsbyer i Vest-Ukraina til krigssonene i øst.