Kall til å hjelpe

– Jeg har fått et kall om å hjelpe medmennesker i Ukraina, særlig funksjonshemmede. Gud sendte meg til Ukraina. Organisasjonen deres, Ny Start i Øst, har hjulpet meg i gang. Det sier amerikanske Nita Hansson, leder for stiftelsen «Guds skjulte skatter» i byen Bela Tserkva, en stiftelse som årlig tar imot tre hjelpesendinger fra oss, blant annet utstyr for funksjonshemmede, rullestoler, rullatorer, som vi får fra hjelpemiddelsentralen i Oppland.

018-Vi mennesker ser ofte

Handkaputstyr

– Vi mennesker ser ofte på det ytre, Gud ser til hjertet, hvordan vi er innvendig, sier Nita Hansson, med særlig kall til å hjelpe funksjonshemmede.Ny Start i Øst sender myeNy Start i Øst sender mye rullestoler og annet handikaputstyr.

Tanja Fursenko, i bakgrunnen på bildet, jobber sammen med Nita Hansson, reiser rundt til mennesker som trenger rullestoler.

Her er det Vladimir, nettopp hatt slag som får tilpasset rullestol. Kona Halina har sterk diabetes.

Ny Start i Øst sender flere hundre hundre rullestoler og rullatorer til Ukraina hvert år.

«For Herren ser ikke slik et menneske ser. For mennesket ser på det ytre, men Herren ser til hjertet».

Bibelen. 1. Samuelsbok 16,7

Men hvorfor dette navnet?
– Gud gav meg det. Dernest. Vi mennesker har en lei tendens til bare å se på det utvendige, på utseende, eller hvordan mennesker ter seg. Er det pent, vakkert eller presentabelt, liker vi det. Men Gud ser på det indre, det som er vakkert på innsiden. Skatten er ofte skjult, og vi må finne dem.

– Derfor er du særlig opptatt å hjelpe funksjonshemmede?

Dyrebare skatter

– Ja. For Gud er disse menneskene dyrebare skatter. Jeg tror Gud har gitt meg et hjerte som har medfølelse med mennesker. Da jeg kom til Ukraina, ble jeg helt knust av all nøden jeg så. Ingen hjalp hverandre. I hvert fall ikke noe merkbart. Ingen hjalp funksjonshemmede på institusjon. Folk bare satt eller lå. Stor mangel på rullestoler og annet handikaputstyr. Gud sa til meg. «Gjør det jeg har bedt deg gjøre. Hjelp mennesker.»

Nita Hansson har fått et særlig kall til å hjelpe mødre med funksjonshemmede barn som sliter forferdelig i det ukrainske samfunnet. Det er altfor lite avlastingsmuligheter. Mødrene får ikke jobbet siden de må ta seg av ofte vokse hjelpeløse barn.

– Jeg ser jo hvordan de ofrer alt i livet, absolutt alt for å ta hånd om barna, står på hele døgnet, sju dager i uka, år ut og år inn.

– Hva betyr vår stiftelse, Ny Start i Øst, for arbeidet deres?

– Dere har gjort det mulig for oss å hjelpe svært mange. Vi reiser rundt til hjemmene og ser hva folk trenger. Ofte har de ingenting. Når lastebilene kommer fra dere, får de noe av det de trenger. Vi kan være noe mer enn bare et vennlig ansikt.

Del innlegget med andre...

Facebook
Twitter
LinkedIn
Email

Stiftelsen Ny Start i Øst, Roald Amundsens veg 1 B 2816 - Gjøvik Tlf: 6113 6200