Skrekkregimet. Nord-Korea

Nord-Koreas regime er at av verdens verste, et skrekkregime med nazilignende konsentrasjons-leirer for hundretusener, med stadig hungersnød for millioner og det å gi uttrykk for kristen tro, betyr henrettelse, offentlig. De aller færreste kommer ut fra disse leirene i live.

Når en mann dømmes, blir også barn og foreldre dømt og plassert i leir. Mens folk sulter, lever partitopper, militære og politi godt med sine privilegier. Samtidig brukes enorme ressurser på våpen – også atomvåpen og raketter- og militære styrker.

Dette kjenner vi igjen fra andre mange land, men vi er med og bringer lys i mørke: Med livet som innsats og ved hjelp av ny teknologi formidles evangeliet inn i et av verdens mest lukkede og mørke land. Vi i Ny Start i Øst støtter dette arbeidet med betydelige summer hvert år.

«Lyset skinner i mørket»

Med støtte fra Ny Start i Øst formidles Guds ord og lys inn i et verdens mørkeste områder, til et land med et ondskapens regime som undertrykker folket, væpner seg til tennene mens folket sulter og dør i millioner, driver en intens persondyrking av ledere og henretter kristne offentlig, eller sendes til konsentrasjonsleire som i praksis betyr en langsommere død. Dette er Nord-Korea.

Frøen og Slåtten

   

Bildet: Eivind Frøen, til høyre, sammen med artikkelforfatteren ved grensen mellom Kina og Nord-Korea

 

Her lever nå rundt 200 tusen mennesker i nazilignende konsentrasjonsleire, med utsulting, grov tortur og døde i tusener. Hele slekter sperres innen, fra spedbarn til besteforeldre.

– Det sier seg selv at man i et slikt land er tradisjonell misjonsvirksomhet umulig, forteller Eivind Frøen, stifter og sentral i organisasjonen AsiaLink som samarbeider med kinesiske husmenigheter for misjon Asia, også Nord-Korea.

Ved hjelp av moderne teknologi, små MP3 spillere og MP4 video­spillere, produsert i Kina, blir Bibelen, kristne vitnesbyrd og sanger, og kristne filmer formidlet, smuglet over grensen av koreanere med livet som innsats.

I 2011 gav Ny Start i Øst 165 tusen kroner til dette arbeidet, og et lignende beløp, 180 000 er gitt i 2012.
– Vi har i løpet av de siste tre årene produsert og distribuert over 20 000 MP3 spillere. På disse er hele Bibelen lest inn på nordkoreansk. Disse er smuglet over grensen og distribuert der.

Med livet som innsats

Det bør være unødvendig å fortelle at dette er svært risikabelt. En av våre kurerer ble for kort tid siden skutt på vei tilbake til Kina etter endt oppdrag, forteller Frøen.

I april startet de produksjon av små bærbare videospillere. De ser ut som en smartphone, men kan kun brukes til å spille av program på harddisken eller på et separat micro sd card. De inneholder Jesusfilmen med nordkoreansk tale, noe som er svært nyttig for mennesker som er blanke når det gjelder bibelsk kunnskap. Inntil for et knapt år siden var det produsert og distribuert 8 000 slike spillere. Disse spillerne produseres i Kina og prisen er kun 130 norske kroner. Prisen for en MP3 spiller er 70,- kroner.

Hva slags resultater ser dere?

– Utrolig store. Det kan dokumenteres gjennom ulike rapporter at mange tusen mennesker er kommet til tro ved hjelp av disse små spillerne.

Del innlegget med andre...

Facebook
Twitter
LinkedIn
Email

Stiftelsen Ny Start i Øst, Roald Amundsens veg 1 B 2816 - Gjøvik Tlf: 6113 6200