Uredd prest

81 år gamle fader Georgi  i den russisk ortodokse kirke er en uredd og utrettelig forkjemper for de svake. Han var heller ikke redd for å tale KGB midt imot under den kalde krigen. Etter 70 år med kommunistisk styre var kirken i Russland bokstavelig talt i ruiner. 

Fader Georgi og Ola ØsttveitGeorgi ga avkall på en akademisk karriere for å tjene folket som landsbyprest, en utakknemlig oppgave hvor ingenting kommer av seg selv. Også hans familie har betalt en høy pris for dette engasjementet, flotte mennesker det står respekt av. Hans eldste sønn Yulie satt flere år i fangeleir i Sibir på 80-tallet, i dag er han leder for nasjonalforsamlingen i Israel.

Fader Georgi har enda ikke trappet ned, men fortsetter sitt gjenreisningsarbeid på den ugjestmilde russiske landsbygda. Gjenreisningen skjer på det ytre og indre plan parallelt. Restaurering av forfalne kirkebygg som har vært brukt som lager, fjøs eller verkstedshaller er møysommelig tilbakeført samtidig som folket har fått undervisning og omsorg.

Georgi har organisert hjelpearbeid og støtte til alt, fra ensomme gamle til forkomne barn i kummerlige institusjoner. Han har hjulpet rusmisbrukere og tidligere kriminelle tilbake til et verdig liv.

En sjelden hverdagshelt som lever det han lærer, og som det er en glede for oss å stå sammen med.

Del innlegget med andre...

Facebook
Twitter
LinkedIn
Email

Stiftelsen Ny Start i Øst, Roald Amundsens veg 1 B 2816 - Gjøvik Tlf: 6113 6200