Ny start i Russland

For første gang på rundt 15 år har Ny Start i Øst fått mulighet til å få inn noe av en hjelpesending til Russland. Dette skjer ved hjelp av et dynamisk musikerektepar i Narva, estisk grenseby til Russland. Julia og German Andreev er etniske russere, noe de flest er i Narva. De klarer å få fraktet inn en god del, men de kan kun ta med 35 kilo per person for hver gang de krysser grensebrua.

Julia og German AndreevBildet: Julia og German Andreev kjører hjelpesendinger til RusslandJulia og German har et misjonssenter på estisk side – i Narva. Her tar de imot våre hjelpesendinger. Her har de også sitt verksted der de syr telt for salg – store og små telt. Slik kan også noe av misjonen til Russland finansieres.

Varene som skal inn dit bærer de altså over til et lite hus på russisk side. Vi var med på en slik tur over denne kjente brua som markerer grense og inngangen til det veldige riket i øst som strekker seg over mange tidssoner helt til Stillehavet.

German AndreevBildet: German Andreev har fått lastet bilen her på russisk side rett ovenfor grense-elva. På den andre siden, Narva og EstlandVi bærer esker og bagasje opp til den ventende bilen, lasterommet allerede fullt av varer som er båret over grensa tidligere. En bratt bakke opp fra elva tilbakelegges – en av de uhyre få. Etter dette kun flatt terreng, mil etter mil, gjennom skog og myrlandskap, avbrutt av en og annen forfallen landsby – 270 kilometer sørover mot Pskov.

Sentrumskirken i Gjøvik – som Ny Start i Øst lenge har samarbeidet med – har i årevis drevet hjelpe- og misjonsarbeid i området rundt Pskov, plantet menigheter og skaffet arbeid til russere i Gjøvik-distriktet. Millioner av skogplanter er i årenes løp satt i bakken i Opplandsskogene av russere.

Hjelp til rusmisbrukere

Noen av de ti klienteneBildet: Noen av de ti klientene ved rehabiliteringssenteret.

Noen mil utenfor Pskov kjører vi inn på noe de kaller vei, men som helst bør ferdes med stridsvogn eller bulldoser. Men vår russiske vert, pastor Pavel Tanasidi, kjører på over stokk og stein og store hull.

En kilometer senere dukker det opp et nokså falleferdig hus på ei slette langt til skogs. Et behandlingssted for rusmisbrukere. Her bor nå ti personer. De som er her, sier de har ikke lenger trang til rus.

Men de trenger videre oppfølging, lære å leve disiplinert og med et annet fokus – senere få seg arbeid og kanskje familie. Lenge siden jeg fikk slik en glad og varm velkomst. De har opplevd noe nytt i livet, spiren til en forandring.

Inne i huset, som trenger til mye oppussing, mellom køyer og kokekar, setter German og Julia opp sine instrumenter, og så dras den kristne lovsangen i gang. Alle gir seg hen, uttrykker begeistring og takknemlighet til Gud for det nye livet – uten rus.

Julia og Andreev underholder gjerne for barn, her som klovner på et barnehjem i PskovBildet: Julia og Andreev underholder gjerne for barn, her som klovner på et barnehjem i Pskov

Del innlegget med andre...

Facebook
Twitter
LinkedIn
Email

Stiftelsen Ny Start i Øst, Roald Amundsens veg 1 B 2816 - Gjøvik Tlf: 6113 6200