Ordfører takker for hjelp

– Takk for hjelp gjennom mange år, dere har gitt et vesentlig bidrag til utvikling av Vöru kommune med all hjelpen dere har gitt oss. Det takker jeg dere hjertelig for.

Dette sa kommunens ordfører, Antti Allas, til Ny Start i Øst sin representant, Håvald Slåtten, da vi var med på innvielsen av ny kirke til metodistmenigheten, ”Livets Tre”, vår samarbeidspartner i denne byen i det sørøstlige Estland.

Det har vært et møysommelig arbeidBildet: Det har vært et møysommelig og langvarig arbeid for menigheten i Vöru. Men nå er kirken reist, og står der som et fyrtårn i byen.Og ordene kommer fordi han kjenner til vårt mangeårige arbeid der vi har bidratt til menighetens evangeliske og sosiale arbeid i Vöru by og kommune – og omlandet ellers. Oppmerksomheten kom i nærvær av mange innbudte representanter både fra inn- og utland.

Utenlandssjef Håvald Slåtten og pastor Kaupo KantBildet: Utenlandssjef i Ny Start i Øst, Håvald Slåtten, overrakte gave, en vase fra Gjøvik glassverk til pastor Kaupo Kant. På vasen står inngravert følgende ord av apostelen Paulus: ”For vi er Hans verk, skapt i Kristus Jesus til gode gjerninger…”Det falt mange lovord fra flere for det arbeidet Ny Start i Øst har utført. Pastor Kaupo Kant takket for samarbeidet gjennom mange år.

Vi har også gitt en god del penger til støtte både for utbygging av kirkebygget, som er utgangspunkt for menigheten Livets Tre, men i mange år har vi sendt hjelpesendinger, som er fordelt i dette området nær den russiske grensen.

Det er også gitt penger til mat. Noe av det er også ført i mindre kvanta over til russisk side, blant annet til flyktninger som er kommet til EUs østgrense helt fra Sentral-Asia. Dette kan være kristne som er forfulgt av muslimer i hjemlandet.

Del innlegget med andre...

Facebook
Twitter
LinkedIn
Email

Stiftelsen Ny Start i Øst, Roald Amundsens veg 1 B 2816 - Gjøvik Tlf: 6113 6200