Pavels redning

42 år gamle Pavel Tanasidi hadde selv en bakgrunn som rusmisbruker, i byen Krasnojarsk i Sibir. Møtte Kristus som han sier, ble frelst, og hadde ikke lenger behov for å bruke stoff. Han og familien flyttet til Pskov – byen med to hundre tusen innbyggere. Dannet menigheten ”Livets ord” der han er pastor. Han ville hjelpe rusmisbrukere.

Pavel Tanasidi og German Andreev leder lovsangBildet: Pavel Tanasidi til venstre, pastor og grunnlegger av rehabiliteringssenteret, drar i gang lovsangen med German.– Jeg hadde en god barndom, forteller han, var flink på skolen, glad og dyktig i sport. Foreldrene mine tok seg av meg. Likevel havnet jeg i avhengighetens kvelertak. Jeg ble også dømt til nærmere tre års fengselsstraff for ulike forbrytelser, ranet til og med min egen bror. 

Frihet i evangeliet

Etter at han slapp ut, kom en av hans gamle venner som også hadde vært rusavhengig, tilbake fra et kristent rehabiliteringssenter.

– Han fortalte meg om Jesus og evangeliet.

Det hadde satt ham fri.

– Jeg ville også komme ut avhengigheten og det skadelige livet og fikk plass på dette senteret i august 2001.

Han var da blitt 28 år gammel. En sen kveld lå han våken i senga, alle de andre sov. Plutselig hørte han en sterk banking på døra, men ingen våknet.

– Det overrasket meg at ingen åpnet, selv om bankingen bare fortsatte. En tanke slo ned i meg: ”Jeg banker på din hjertedør, og hvis du vil, kan du åpne den”. Ei uke senere, bladde jeg gjennom Bibelen og leste i Johannes Åpenbaring 3,20 de samme ordene jeg hadde hørt inni meg den kvelden: ”Jeg står ved døren og banker. Om noen hører min røst og åpner døren, da vil jeg gå inn til ham og holde måltid. Jeg med ham og han med meg». Jeg ble både rystet og begeistret. Slik begynte livet med Herren.

Pavel ble på senteret og gjorde tjeneste der. Senere ble han gift med Lena og fikk en datter. De ba over et misjonskall. Fikk klart for seg at de skulle dra til Pskov der de grunnla menigheten ”Livets ord” og også rehabiliteringssenteret vi har hørt om her.

Del innlegget med andre...

Facebook
Twitter
LinkedIn
Email

Stiftelsen Ny Start i Øst, Roald Amundsens veg 1 B 2816 - Gjøvik Tlf: 6113 6200