Kristne og yazidier på flukt i Irak

Kinesiske misjonærer betjener flyktningene i det nordlige Irak, i kurdiske områder som fortsatt holder stand mot de ekstremt brutale voldsmennene fra den såkalte Islamske staten, IS.

Barn i krigens IrakSiden august i fjor har disse levd under fryktelige forhold og hatt store problemer med å skaffe det aller mest nødvendige til seg og sine. Mat, klær og telt er skaffet til veie av kineserne med hjelp fra vestlige kristne. Ny Start i Øst har gitt betydelige bidrag her, også til syriske flyktninger som har søkt tilflukt i Jordan.

I flere måneder har nyhetsbildet vært preget av herjingene til de ekstremt grusomme IS-krigerne som nå kontrollerer store deler av Irak og Syria. Det er kun ett år siden at en gruppe som kalte Den islamske stat av Syria og Irak erklærte at de skal gjenopprette det såkalte kalifatet. De har inntatt og herjet by etter by og kontrollerer nå store områder i Irak og Syria.

Barn i krigens IrakVolden og drapene er særlig rettet mot minoriteter – kristne og yazidier, men også mot såkalte sjia-muslimer. Fanatikerne har korsfestet kristne, drept barn og utført seksuell vold mot kvinner som savner sidestykke. Det hele så brutalt at det knapt lar seg beskrive. Tusener er drept. Mange hundre tusen er drevet på flukt fra noen av de verste voldsmennene verden har sett.

Midt opp i dette, i det kurdiske området som fremdeles har klart å holde stand mot terroristene, står kinesiske kristne misjonærer, som har besvart utfordringene. De er knyttet til det såkalte «Tilbake til Jerusalem- bevegelsen» som har som plan å sende tusenvis av misjonærer til asiatiske land, inkludert Midtøsten.

IRAK 2015Deres visjon er å spre evangeliet blant buddhister, hinduer og muslimer. Det er en bevegelse snarere enn en organisasjon, og som er knyttet til kinesiske husmenigheter. Disse utgjør nå et samlet antall kristne på over hundre millioner troende – også dette ifølge offisielle tall fra kinesiske myndigheter – og sender misjonærer i tusenvis ut i Asia.

Kineserne er nå blitt spurt om å bygge en skole og drive undervisning. Det gjelder barn i alderen 4 til 10 år. Slik kan rundt 200 barn få høre evangeliet.

Dette er en enestående mulighet til å nå barna til en minoritet som aldri har hørt budskapet fra Jesus Kristus  

Del innlegget med andre...

Facebook
Twitter
LinkedIn
Email

Stiftelsen Ny Start i Øst, Roald Amundsens veg 1 B 2816 - Gjøvik Tlf: 6113 6200