Kvinner får hjelp til nytt liv i Latvia

En stiftelse som kaller seg Freedom61, er i gang med å hjelpe kvinner ut av uføret og vi i Ny Start i Øst, har gitt til sammen over 300.000 kroner til å sette i stand en bygning og et såkalt tilpasningssenter i det vestlige Latvia, et sted som kan gi ly for kvinner som vil ut av uføret.

18. april ble senteret i Latvia som skal hjelpe kvinner  ut av prostitusjon, åpnet.

Det arbeides også med å gi disse kvinnene arbeidsopplæring. Mange trenger betydelig oppfølging siden rusmisbruk ofte er en del av disse kvinnenes hverdag.

Riga, hovedstaden i Latvia, er blitt et senter for såkalt trafficking, og det er viktig å gjøre noe.  «Freedom61» jobber på flere plan. Oppsøkende virksomhet i gatene og på barene, og de har også en nattkafé der prostituerte, som også ofte er stoffavhengige, kan hvile, måltider og kanskje samtaler.

Med opprettelsen av tilpasningssenteret går stiftelsen et skritt videre. Få kvinner ut av dette nedverdigende livet, gi dem en ny start. Det må likevel understrekes at det de kan gjøre, kun er beskjedent i forhold til et enorme problemet som trafficking utgjør.

Hvert år havner langt over hundre tusen kvinner fra Øst-Europa i prostitusjon. En del av disse søker til Riga, som har fått en tvilsom posisjon på grunn av billig alkohol, et yrende natteliv med en flora av barer og restauranter og hvor mafialignende organisasjoner styrer mye av denne menneskefiendtlige virksomheten.    

Del innlegget med andre...

Facebook
Twitter
LinkedIn
Email

Stiftelsen Ny Start i Øst, Roald Amundsens veg 1 B 2816 - Gjøvik Tlf: 6113 6200