Vi hjelper yazidi-flyktninger

Skoletilbud til 450 barn. 
Ny Start i Øst har bevilget nærmere hundre tusen kroner til nødhjelp og skoletilbud for det sterkt forfulgte yazidi-folket i Irak. Terrororganisasjonen ISIS har drept og mishandlet flere tusen av dette folket siden de startet sitt terrorfelttog i Irak og Syria.

Les rapporten fra en av våre partnere som har besøkt en landsby med flyktninger der det skal opprettes skoletilbud for 450 barn.

yazidibarn 400Yazidi-barn i Irak (interne flyktninger) Vi gir vår støtte gjennom den norske organisasjonen «AsiaLink» som igjen støtter kinesiske misjonærer i Asia. Kinesiske husmenigheter er i gang med å sende titusener av misjonærer ut i Asia, «Tilbake til Jerusalem» som de sier. Hensikten er å nå såkalt unådde folkeslag i Asia med evangeliet. Utsendingen fra organisasjonen som vi samarbeider med, må være anonym, men her er noe av det han forteller:

«Jeg landet i byen Erbil klokka tre på morgenen og møtte andre som kom fra Hongkong. Vi kunne ikke kjøre videre før det ble dag. Hovedveien gjennom Mosul kan ikke brukes. Byen og området rundt er besatt av IS-krigere. Sjåføren kjørte som han hadde terrorister i helene og sakket farten kun ved de kurdiske Peshmerga-soldatenes kontrollposter.

Det bar videre til en landsby i et område der det var planlagt stor utbygging, men da urolighetene startet, flyktet alle fra området. De med penger kunne reise til Europa, og det ble etterlatt halvferdige skjeletter av grunnmurer og råbygg. Her er ikke innlagt vann, ingen dører eller vinduer. Det er disse byggene som yazidi-flyktningene bruker.

 Drepes og voldtas. Kvinner sex-slaver

Yazidi tilfluktstedHus i landsbyen hvor Yazidi-flyktninger har søkt tilflukt Hvem er yazidiene? En etnisk minoritet og består av om lag 700 000 mennesker. Troen deres er en gammel persisk religion ispedd noe islam og kristendom. De tilber en fallen engel, «påfuglengelen», som de mener fikk tilgivelse av Gud og fikk vende tilbake til himmelen. Derfor kaller ISIS dem for djeveldyrkere.

Under det ottomanske (tyrkiske) rikets herjinger på atten- og nittenhundre-tallet var de utsatt for flere titalls massakre. Så sent som i 2007 ble 800 av dem drept i en rekke bilbombeangrep. Hatet og foraktet av alle, også av irakere og kurdere som betrakter dem som primitive, skitne og illeluktende.

Vår utsendte samarbeidspartner forteller videre: «Da ISIS- terroristene startet sin offensiv for vel et år siden ble hundrevis drept, voldtatt og mishandlet. De drepte ikke bare voksne, men også barn, halshugd eller korsfestet. Hundrevis av kvinner ble tatt til fange og gjort til sex-slaver. Rundt 130 000 klarte å flykte til området vi snakker om. Av disse har rundt 6000 søkt tilflukt i landsbyen hvor vi har startet arbeidet. Fra landsbyen kan man se over til ISIS-kontrollert område.»

Tilbud til 450 barn. Vise Guds kjærlighet

Yazidi tilfluktslandsbyLandsbyen som huser Yazidi-flyktninger. I bakgrunnen ser man området som kontrolleres av ISIS.

De som har søkte tilflukt her, får ingen hjelp fra myndighetene. Ingen rettigheter, uten skolegang. Derfor ønsker vår samarbeidspartner å gi dem et tilbud. Prosjektet er startet og skal gi tilbud til 450 barn. Dette blir også en plattform for å nå inn til barn og foreldre med evangeliet. Mange av barna er uten foreldre, men blir tatt vare på av slekt og venner. 

Behovene er enorme, men vi er i gang, og de får oppleve at noen bryr seg.

Vår utsendte misjonær forteller: «Det var sterkt å oppleve responsen fra folket da jeg gikk rundt i landsbyen. Ansiktene lyste opp i takknemlige smil, de hadde tydeligvis ikke opplevd særlig med vennlighet tidligere. For øyeblikket er det fire kinesiske misjonærer der. I tillegg skal to ektepar komme, men vi trenger flere til å undervise. Dette er et prosjekt som drives etter prinsippet: «Veien bygges mens vi går:». Målet er å demonstrere Guds kjærlighet ved å møte disse menneskenes mest grunnleggende behov. Vi ber om at når hjertene berøres, skal de også åpne seg for himmelens Gud og ta imot Jesus som sin frelser.»

Del innlegget med andre...

Facebook
Twitter
LinkedIn
Email

Stiftelsen Ny Start i Øst, Roald Amundsens veg 1 B 2816 - Gjøvik Tlf: 6113 6200