Kulturutveksling Gjøvik – Klaipeda Litauen

Med noe støtte fra Ny Start i Øst har utviklingshemmede i Korpus i Gjøvik vært på kulturutveksling til Litauen. Vi var nærmere 40 personer som reiste avsted på en 5-dagers kulturutveksling til Klaipeda i Litauen – en tur fullspekket med kunst, sang, musikk, dans, matopplevelser og shopping.

Korpus Gjøvik

Med denne utvekslingen ga det oss muligheter til å besøke spesialskolen Svetliachiok, som Ny Start i øst har støttet i mange år, Kristina på “Regseda” og Albertas ved BI Klaipedos Lakstute – sistnevnte er en organisasjon, som jobber med musikk, dans/drama og kunst tilsvarende våre kulturtilbud vi har på Gjøvik. Korpus og deltakerne fra Drengestua kunstkafé, er medlemmer av kultur for alle-organiasjonen Pascal Norge. Med vår årlige festival på Gjøvik i tankene, ville det være veldig hyggelig om vi fikk gjenbesøk i 2016.

Vi fikk tid til en tur til Nida og soluret, og et besøk på det flotte delfinshowet – noe vi alle sammen satte stor pris på. Ikke minst fikk vi besøke ravmuséet i Palanga og ble virkelig imponert. Mange koselige kafébesøk i den vakre havnebyen ble det også.

Gode minner

Vi sitter igjen med bare gode minner fra turen til Klaipeda, og er dypt takknemlig for å ha fått besøke de mennesker som Ny Start i Øst har kjent lenge. Besøket på Regseda, ga vel også et positivt bekjentskap for Gjøvikorganiasjonen, som kunne dra nytte av et bra tilbud på kjøp av pappkartonger.

Vi er trygge på at de barn, unge og voksne med funksjonshemninger i Klaipeda, gis et så bra tilbud som mulig, med god støtte fra Norge og Gjøvik. Dette har vi nå fått se med våre egne øyne. Vi er veldig imponert over hva vi fikk se av musikk, dans og kunstarbeider. 

2

Vi har kommet langt med inkludering her i Norge, og er takknemlig for det. Enda kan vi gjøre mye mer for å åpne opp for et samfunn som akspepterer et større mangfold. Det vil vi fortsette med. Korpus og deltakerne fra kunstkaféen i Drengestua, Gjøvik viste til fulle at de setter pris på sitt kulturtilbud.

Med smil, latter og mye varme tilbake til alle de positive menneskene vi fikk møte, håper og tror vi det smittet tilbake.

Vår samarbeidspartner Ny Start i Øst må takkes spesielt for all hjelp til å gi oss rette kontaktpersoner. En stor takk også for pengestøtte til turen.

Del innlegget med andre...

Facebook
Twitter
LinkedIn
Email

Stiftelsen Ny Start i Øst, Roald Amundsens veg 1 B 2816 - Gjøvik Tlf: 6113 6200