Challenge Camp

Opplegg for bevegelseshemmede i Latvia og Armenia

Opplegg for bevegelseshemmedeHesteridning var en stor utfordring, men ble med betryggende støtte en solid mestringsopplevelse for alle.De siste årene har vi fra Ny Start i Øst støttet et nybrottsarbeid for bevegelseshemmede, utviklet av våre partnere i Latvia, kalt «Wings for Wheels». Dette har vært så vellykket at vi har tatt initiativ til å introdusere det i Armenia også, hvor det er blitt tatt godt imot og tilpasset situasjonen der.

Vi har lenge støttet «Lady Cox»-klinikken i Nagorno Karabak, som driver fysisk rehabilitering på høyt faglig nivå. I tillegg vil den sosiale og åndelige dimensjonen være avgjørende for mennesker som trenger nytt håp og livsgnist. «Challenge»-campen hjelper deltagerne å oppdage sitt poten­siale gjennom nye og uventede opplevelser, de lærer seg selv bedre å kjenne og settes på sporet i forhold til muligheter for personlig utvikling.

Ut av isolasjon

Robert AlahverdianRobert Alahverdian (35) som skadet seg stygt i en arbeidsulykke for fem år siden, her med en av sine to sønner. Manushag Melkomian (29), til høyre, vokste opp med CP og synsforstyrrelse. De er dagpasienter på «Lady Cox»-klinikken i Karabak hvor de får god faglig hjelp. Begge var med på «Challenge»-campen og uttrykte stor glede og begeistring over å ha fått den muligheten. I midten Ola Østtveit.

Det å komme ut av isolasjonen og møte likesinnede og bygge gode relasjoner er uvurderlig.  Leirene har alltid et overraskelsesmoment i forhold til en mestringsopplevelse, og denne gangen var det hesteridning. Skummelt og uvant for mange lyktes det likevel å få alle med. Rammen er et trygt miljø med høyt motiverte og kvalifiserte medarbeidere fra et bredt faglig spekter. En prest er også med for samtaler underveis, og avslut­ningen med gudstjeneste og nattverd i deres egen nasjonale kirke er høyt verdsatt.

Karine Tovmasyan, en av deltag­erne, sa det slik: «Det var ulike ting jeg ikke forventet av meg selv å kunne klare. Jeg trodde ikke at jeg ville være i stand til å ri en hest. Selv når jeg satt på hesteryggen var det vanskelig å ta det inn over seg. Men jeg fant viljestyrken og klarte det! Jeg er takknemlig til dem som organisert dette opplegget. Det har blitt lettere for meg å overvinne vanskeligheter.

Del innlegget med andre...

Facebook
Twitter
LinkedIn
Email

Stiftelsen Ny Start i Øst, Roald Amundsens veg 1 B 2816 - Gjøvik Tlf: 6113 6200