Forebyggende hjelp til ungdom i Øst-Ukraina

Andrei Ushkarev (41) leder til daglig et team i Moskva knyttet til Ungdom i Oppdrag som hjelper ofre for menneskehandelen. «Human Trafficking» som det benevnes,er en stor mafia-styrt virksomhet med store pengeinteresser og svært brutale metoder.

UshkarevAndrei Ushkarev i møte med skoleungdom i Øst-Ukraina.Særlig unge kvinner fra andre tidligere Sovjet-republikker blir lurt inn i dette. Fratatt sine identitets­papirer er de fanget i en umennesklig tilværelse. Andrei har selv vært på den andre siden som hallik og kriminell, og bruker nå sin «kompetanse» til å redde mennesker ut, en etter en, ofte med stor fare og risiko.

Den nærliggende tanken å starte tidligere, prøve å forebygge, dukket etter hvert opp. Sist mai/juni dro han med et team til Øst-Ukraina for å advare ungdom på skoler og institusjoner mot farene de står overfor. I løpet av noen uker besøkte de sju byer og fikk gi presentasjonen sin til ca. 2000 elever i aktuell alder. Som russere møtte de ingen hindringer i det krigsherjede, opprørskontrollerte Øst-Ukraina, og responsen fra unge og foresatte var udelt posi­tiv.

Utbombet husAndrei Ushkarev foran et utbombet hus. Krigsødeleggelsene er enorme.Nå vurderer Andrei å flytte til denne regionen med sin familie for en periode, for å bidra ytterligere på et felt hvor han ser det monner. Menneskelig sett ikke særlig fristende og absolutt ikke ufarlig, men med støtte av kona og drevet av en felles byrde og nød for å hjelpe andre går han videre med planene. De har jo selv opplevd å få et nytt liv med Guds og andre menneskers hjelp.

Del innlegget med andre...

Facebook
Twitter
LinkedIn
Email

Stiftelsen Ny Start i Øst, Roald Amundsens veg 1 B 2816 - Gjøvik Tlf: 6113 6200