Overleve fra dag til dag

Det kan bli mange tall, tall på sendinger og tall på hvor mye penger vi gir bort til ulike prosjekter. Men bak tallene skjuler det seg hjelp til enkeltmennesker. Alt dreier seg jo om det.
Særlig er Ukraina hardt rammet, der krigen i øst tar store ressurser, og som dessuten skaper over en million interne flyktninger.
Det blir et spørsmål om å overleve fra dag til dag.
Det kan være greit med noen illustrasjoner, ansikter, noen enkeltskjebner fra Ukraina som nokså regelmessig får klær og mat på grunn av det vi gir – gjennom organisasjonen God’s Hidden Treasures, «Guds skjulte skatter» som vi samarbeider med i området Bila Tserkva:

Valentina BexuhlaFor noen år siden ble Valentina Bezuhla rammet av kreft. Sønnen hennes, som var smittet av HIV, ble i tillegg syk av tuberkulose. I løpet av noen år døde hans kone. Han og sønnen hans igjen, altså Valentinas barnebarn, bor nå hos henne. Hun må ta seg av både sønnen og barnebarnet, som faktisk også er rammet av HIV, og i tillegg er funksjonshemmet. Selvfølgelig er den finansielle situasjonen svært prekær, men den gamle damen får ingen hjelp fra det offentlige. Hun har store problemer med å få kjøpt mat siden hun må bruke det meste av den lille pensjonen til å få tak i medisin, og så er det hennes store fortvilelse: Hva skjer med sønnen og barnebarnet når hun dør? Hun får noe hjelp via organisasjonen vi støtter.

 

Zhenia MogylkoDette er en ung mann som heter Zhenia Mogylko. Han ble skadet under fødselen, resultat ble cerebral parese, og han kan verken gå eller snakke. Moren døde da han var tre måneder gammel. Han ble tatt hånd om av bestemoren, og ansvaret har hun hatt siden.

Nå er hun 86 år gammel, men må fortsatt trå til. Valentina som er koordinator i vår samarbeidsorganisasjon i byen Bila Tserkva sier at hver gang de tar med mat og klær til dem, gråter den gamle kvinnen, takker for hjelpen og at det er noen som bryr seg.

– Vi sier til henne at vi sender takken videre til Gud og til dere som hjelper, sier Valentina.

 

LeukemiI et land uten en velfungerende velferdsstat er det en voldsom utfordring for langtidssyke og funksjonshemmede. Folk blir avhengig av hjelp fra sine barn eller andre pårørende.

Sønnen til dette ekteparet ble rusavhengig, og i 20 år har ekteparet måttet kjempe med de fryktelige konsekvensene av denne avhengigheten hans. Dette har tatt alt: Ødelagt økonomi, helse og fred i familien. I løpet av tiden har påkjenningene påført moren og kona helseskader. Kronisk leukemi og senere andre hjertelidelser.

Behandlingen av disse sykdommene krever svært mye penger som de har altfor lite av. Hver dag må familien gjøre håpløse valg: Mat eller medisiner. Da er vi i vår stiftelse med å tenne litt håp når de kan få klær og noe mat via penger som vi gir. Det er svært mange familier og enkeltmennesker som på grunn av hjelpesendinger og pengestøtte fra oss, får et noe bedre liv.

Del innlegget med andre...

Facebook
Twitter
LinkedIn
Email

Stiftelsen Ny Start i Øst, Roald Amundsens veg 1 B 2816 - Gjøvik Tlf: 6113 6200