Aggressiv forfølgelse av 300 millioner kristne

Angrepet på kristne verre enn noensinne.
300 millioner forfølges og diskrimineres. Verst er det i Nord-Korea, deretter følger en rekke muslimske land i Midtøsten og Afrika – og Kina.
Dokumentert: Årlig drepes nærmere fem tusen kristne kun for sin tros skyld. Tallet er trolig langt høyere, men lar seg vanskelig dokumentere.

Grov forfølgelse og diskriminering av kristne øker på, særlig nå under pandemien. Det skriver det anerkjente World Watch List som er Åpne dørers årlige forfølgelsesliste (WWL), og som beskriver denne utviklingen.

Det blir stadig mer risikabelt å være kristen i en rekke land, skriver organisasjonen «Åpne dører». Bortsett fra Nord-Korea, der forfølgelsen er aller verst og systematisk, og hvor kristne blir offentlig henrettet, er det i en rekke muslimske land at den sterkeste og mest grusomme forfølgelsen skjer. Det gjelder Midtøsten, Syria, Irak og Iran foruten Afghanistan, dessuten Pakistan og flere land i Afrika som Libya, Somalia og Jemen. I Nigeria er det også mye forfølgelse og drap på kristne av muslimer selv om det ikke kan kalles et såkalt muslimsk land. Av alle dokumenterte drap på kristne skjer 90 prosent i Afrika. Antall islamistiske og IS-tilknyttede grupper øker, og samarbeidet mellom dem blir sterkere. Det går hardest ut over den kristne minoriteten i disse landene. Konvertitter, både fra islam og hinduisme er særlig utsatt.

Får ofte ikke nødhjelp

Flere steder blir kristne plassert bakerst i køen når det er snakk om utdeling av nødhjelp for eksempel – hvis de i det hele tatt får noe. Det skjer ikke minst i India der den hinduistiske nasjonalismen kan være ganske så aggressiv og ekskluderer kristne i mange sammenhenger. Dette skjer også i land som Myanmar, Nepal, Vietnam, Bangladesh, Sentral-Asia, Nord-Afrika, Malaysia, Nigeria og Sudan for å nevne noen. Noen ganger kommer diskrimineringen fra myndighetene, andre ganger er det lokale komiteer som står bak.

World Watch List

*Hver dag blir 13 kristne drept for sin tro. 397 hver måned. Nærmere 4000 årlig.

*Hver uke blir 86 kirker angrepet.

*Hver måned blir 356 kristne urettmessig arrestert eller tatt til fange.

Hvis du aldri har hørt om denne systematiske og grusomme forfølgelsen skyldes det vestlige nyhetsmedia. Såkalte «Main Stream Media» – heller ikke her i Norge – gir ingen oppmerksomhet til disse grusomme kjensgjerningene. Man kan jo spørre hvorfor når vi bor i et land og en verdensdel der menneskerettigheter, toleranse og vern om enkeltmennesker til vanlig er så høyt profilert og stadig på dagsorden når det gjelder andre grupper eller enkeltmennesker.

 

Kristne i Midtøsten forfølges og mange drepes uten at dette får oppmerksomhet i våre toneangivende media. Bildet er fra en kristen menighet i Amman, Jordan, som tar imot og hjelper mange flyktninger, både kristne og muslimske. Ny Start i Øst samarbeider med denne menigheten og gir støtte til bibelskole  og matutdeling.Forfulgte kristne

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Kristne i Midtøsten forfølges og mange drepes uten at dette får oppmerksomhet i våre toneangivende media. Bildet er fra en kristen menighet i Amman, Jordan, som tar imot og hjelper mange flyktninger, både kristne og muslimske. Ny Start i Øst samarbeider med denne menigheten og gir støtte til bibelskole  og matutdeling.

Del innlegget med andre...

Facebook
Twitter
LinkedIn
Email

Stiftelsen Ny Start i Øst, Roald Amundsens veg 1 B 2816 - Gjøvik Tlf: 6113 6200