Svartehavsleir 2019

“Det var en velsignet tid ved Svartehavskysten, flere av barna frisknet til og ble kvitt hoste. Mødre fikk tid til fordypning og komme nærmere Gud. Vi vasket føttene deres som Jesus gjorde for disiplene, –

– og selv noen menn som var med ble så berørt at de gråt, bl.a. en familie som I begynnelsen ikke var særlig åpne eller interessert. En ungdomsgruppe fra Kasakstan, “King’s Kids”, kom ens ærend for å hjelpe, dekket sine egne utgifter og var fantastiske. Alt la seg til rette på kort tid og ble en bekreftelse på at dette var Guds plan.”

Slik tilbakemelder usbekiske Guzal Kayteembetova, både takknemlig og sliten. Hun er selv alene-mor med to småjenter, jaget fra hjemlandet på grunn av sin kristne tro. Hun har engasjert seg for å hjelpe noen av de verst stilte I et fattigslig utkantstrøk av Armenia. Familier, eller i praksis gjerne bare mødre med funksjonshemmede barn uten hjelp og støtte. Det er tredje året at Ny start I øst har vært med å finansiere sommerleir for disse I samarbeid med Guzal og andre fra det lokale Ungdom I Oppdrag. Driftige Guzal har imidlertid også bosatt seg i slummen deler av året med de hun vil hjelpe, og ved å utfordre borgermesteren I byen Spitak har myndighetene gitt adgang til jord for dyrking av poteter, mais m.m.. Her har hun vist vei og gitt kvinnene mulighet for jobb og selvberging. Det er ærlig og hardt arbeid som samtidig bygger selvfølelse og verdighet.

Sommerleiren ved sjøen ville likevel vært uoppnåelig for de underpriviligerte barna I dette miljøet uten støtten fra oss. Visjonen er å demonstrere Guds barmhjertighet og kjærlighet til disse “minste små”, plante noe lyst, godt og vakkert I hjertene som ikke kan tas fra dem. Det skal også sies at Moder Teresa-søstrene har en institusjon I dette området etablert I etterkant av jordskjelvet for ca. 30 år siden. De har formidlet kontakt og gitt uttrykk for at innsatsen til Guzal og medhjelperne er del av svaret på inderlige bønner til Gud.

 

 

 

 

Del innlegget med andre...

Facebook
Twitter
LinkedIn
Email

Stiftelsen Ny Start i Øst, Roald Amundsens veg 1 B 2816 - Gjøvik Tlf: 6113 6200