Tannlegeutstyr på vei til Romania

Tannlege Anne Synnøve Sørum, hol i Hallingdal, gav bort hele utstyret, stol, røntgenapparater og alt annet som hører med, til oss i Ny Start i Øst/Ting og Tøy, som igjen har gitt det til videre til vår samarbeidspartner, Asociata Maini Dechise, i byen Calarasi, Romania.

Her vil de, med lederen Brad Hayes i spissen, bygge opp et helsesenter der tannleger vil jobbe gratis i en type turnus, kanskje også noen fra Norge, for å hjelpe en svært fattig befolkning som ikke har råd til tannpleie.

Det har tatt en god del tid å få klarert dette via svært byråkratiske tollmyndighetene i Romania, men nå er det på vei, og i løpet av noen måneder skal det monteres. Trolig må det til eksperter fra Norge for å få det til, men det blir vanskelig nå i disse pandemi-tider. Derfor vil det ta en god del tid ennå før det kan brukes.

Tannlege Anne Synnøve Sørum kunne solgt utstyret, men valgte altså heller å gi det bort, slik at det kunne komme en fattig befolkning med dårlig tannhelse til nytte. .

Del innlegget med andre...

Facebook
Twitter
LinkedIn
Email

Stiftelsen Ny Start i Øst, Roald Amundsens veg 1 B 2816 - Gjøvik Tlf: 6113 6200