Forfølgelse av kristne i Kina

Kristne i Kina

Verste forfølgelse siden Maos tid

Det pågår i dag en sterk kampanje og forfølgelse mot kristne i Kina. Dette får praktisk talt ingen fokus i toneangivende media, verken her hjemme eller i utlandet. Vi i Ny Start i Øst følger nøye med på dette siden vi støtter misjon i Kina med betydelige midler.

Det vil si vi støtter husmenighetene i landet via vår samarbeidspartner i Norge – AsiaLink som har kontakt med andre organisasjoner som for eks. Asia Harvest med god oversikt over hva som skjer i det veldige landet. Via pålitelige kilder vet vi at den vedvarende forfølgelsen de siste tre årene er den verste siden Maos voldsomme kampanje for å ødelegge kristendommen i perioden 1950 til 1970 da mange millioner kristne ble arrestert eller drept. Særlig under kulturrevolusjonen da forfølgelsen var grusom.

  • Minst hundre tusen kristne er arrestert
  • Tusener av utenlandske kristne er sparket ut.
  • Mange tusen kirker er blitt tvunget til å stenge, både registrerte Tre Selv-menigheter og uregistrerte husmenigheter.
  • Kirker er flere steder blitt beordret til å fjerne kristne symboler og sette opp bilder av president Xi eller det kinesiske flagget.
  • Svært mange troende er gått i skjul og skrudd av mobiltelefoner så de ikke skal kunne spores. Kina har jo et omfattende sporingssystem via flere hundre millioner kameraer som følger borgerne og deres aktiviteter.
  • President Xi og hans folk virker svært besluttet på å fullføre jobben som kommunistpartiets grunnlegger og sjefsideolog mislyktes med, Mos Tse Tung – nemlig å rense landet for alt som smaker av kristendom.

Hvorfor forfølgelse

Hovedgrunnen til den massive forfølgelsen i landet er den veldige veksten i kirke og kristendom de siste ti-årene. Ateistene ønsker ingen konkurranse og vil ha enerett på menneskers hjerter og sinn.

Menighetene i Kina, de fleste i såkalte i husmenighetsnettverk, teller nå hundre millioner kristne – fakta som nå myndighetene er redde for skal få en altfor stor innflytelse i landet. Ateisme og Guds-hat har alltid hatt gode kår innen kommunismen, enten vi snakker om tidligere Sovjetunionen, Nord-Korea, Vietnam, eller altså Kina.

Her i Vesten blir nok kristendommen aller nådigst tolerert blant den såkalte eliten- politikere, akademia eller media – men i mange kretser ser vi at islam og muslimer får mer oppmerksomhet, respekt og toleranse enn kristendom og kristne.

Men det har vist seg mange ganger før. Nettopp i forfølgelsen er den kristne kirke blitt styrket – nå som for to tusen år siden. Siden 1980 har nærmere 150 millioner mennesker i Kina valgt å bli Jesu Kristi etterfølgere, og de utgjør dermed rundt 10 prosent av folket. Men se det folkens, dette er rimelig uinteressant for såkalte «Main Stream Media», også her til lands. Man kan jo undres hvorfor.

Bilde: Hundre tusen kristne arrestert i Kina de siste tre årene. De kan for eks sitte i et fengsel som detteKina februar 2010 008

Del innlegget med andre...

Facebook
Twitter
LinkedIn
Email

Stiftelsen Ny Start i Øst, Roald Amundsens veg 1 B 2816 - Gjøvik Tlf: 6113 6200