Pandemien i Albania

Vår hjelp til Øst-Europa og andre steder er mer viktig enn noensinne. Nedenfor en liten beskrivelse av hvordan det er å leve med pandemi i et fattig Balkan-land.

Samtidig viser vi hvordan en av våre samarbeidspartnere hjelper mennesker – med hjelp fra Ny Start i Øst. Det gjelder menigheten «Mercy without limits» i byen Korca, Albania.

Daniela Drabo, gift med pastor Olti Drabo, skriver
«Vi bygger Guds menighet her i Korca, og selvsagt hjelper vi mennesker med mat og klær. Vi jobber hardt med dette, fyller grunnleggende behov. Hele den økonomiske situasjonen er stadig vanskeligere for de fleste familier her. Akkurat nå gir vi regelmessig mat til 65 familier, altså omkring 200 måltider i uka.

Stadig flere mennesker spør om hjelp. Vi tror Gud har kalt oss til å være Hans hender og føtter og vise Sitt hjerte for menneskene. Vi tar også hånd om syke mennesker, som er hardt rammet av Covid. Mange trenger etterbehandling etter å ha vært på sykehus, og tro meg. Her i Albania er det ikke greit å være på sykehus. Tvert imot. Men vi har privilegiet med å vise Guds kjærlighet og nåde og omsorg.
Menigheten vokser og trives. Mange mennesker kommer og opplever Guds kjærlighet, fred og frihet. Nærmere 50 personer kan være til stede på søndager.

Jeg har lyst til å dele et takkebrev vi vi fikk fra familier med barn i et svært område på landsbygda der vi har delt ut klær i byen Moglice
De er så takknemlige for det de har fått. Vi på vår side er samtidig så takknemlige for det dere bidrar med i menighetene og dens arbeid utad

Takkebrev fra landsbyen Moglice: Kjære venner. Vi er så takknemlige for bidraget deres til albanske barn og særlig til oss barna som bor i Moglice. Vi er så glade når vi ser at noen bryr seg om oss. Må Guds kjærlighet være med dere. Fra dypet av hjertet sier vi «Takk»

c5c3d084 f254 48ad 80f4 fe1043739bdb 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

9451bb28 e1a6 431b b2de 45435c5ba1b3

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

d8d10452 5971 4dae af7f ad39d3ea3004

Del innlegget med andre...

Facebook
Twitter
LinkedIn
Email

Stiftelsen Ny Start i Øst, Roald Amundsens veg 1 B 2816 - Gjøvik Tlf: 6113 6200