Midtøsten skjelver

Daglig viser fjernsynsbilder oss hvor grusomt livet er for syrerne, et land med ufattelige lidelser for sivilbefolkningen. Det siste halvannet år har vært preget av store omveltninger og grusomme lidelser i flere land i Midtøsten.

SYRIA

Gjennom misjonsorganisasjonen «Reach the Nations» har Ny Start i Øst i noen år bidratt med penger til mat og til utgivelse av kristen litteratur. Vårt hovedmål er, i følge vedtektene, å hjelpe Øst-Europa. Likevel må vi også løfte blikket og bidra litt andre steder, noe vi gjør både i Afrika, Asia og altså Midtøsten. Vi har gitt penger til prosjekter som norske menigheter eller organisasjoner står bak.

Lederen for Reach the Nations, Kjell Haltorp, har mye kontakt med menigheter og besøker kristne venner i Syria, og med vår støtte fått inn noe mat til rundt tusen mennesker i Damaskus-området. 

En av menighets­lederne, Ayman Al Rab beskriver det slik: «Folket lider forferdelig og mangler det meste. Hundrevis er drept i vårt område.» Menigheter tar også imot evangelisk litteratur og Kjell opplever at mennesker er svært åpne for evangeliet, i Syria som i andre land i Midtøsten, selv om det kan være forbundet med stor risiko, også livsfarlig, for muslimer å skifte tro.

034 En menighet i

Ayman Al Rab

Bildet over er fra en menighet i Damaskus.

Bildet over: Ayman Al Rab har kjøpt inn mat 
med penger fra Ny Start i Øst.

 

 

Del innlegget med andre...

Facebook
Twitter
LinkedIn
Email

Stiftelsen Ny Start i Øst, Roald Amundsens veg 1 B 2816 - Gjøvik Tlf: 6113 6200