2021 Status

Hjelpesendinger. Status 2021

Gir bort 3,8 millioner.

Sender 300 tonn hjelpesendinger

Selv med coronaen som bakteppe klarte vi i Ny Start i Øst/Ting og Tøy å formidle pengestøtte på hele  3,8 millioner kroner til ulike samarbeidspartnere i en rekke land. Det ble også sendt 30 trailerlass med samlet rundt 300 tonn hjelpesendinger til partnere i sju land. Disse er de tre baltiske landene samt Ukraina, Romania, Bulgaria og Albania. Våre partnere formidler det så i ulike grad videre utover landene. Noen av sendingene i høst og frem mot jul inneholdt også mange tusen julegaver, for en stor del strikketøy – sokker, gensere, votter og luer – produsert av varmhjertede mennesker her på Innlandet. Her er også leker og noe «juleknask». En god del av pengestøtten vi gir, blir også benyttet av samarbeidspartnere til innkjøp av mat, særlig før jul.  Matprisene er på vei opp, og det rammer hardt mange sårbare grupper av mennesker i Øst-Europa. Derfor er slik «mathjelp» viktig.

Vi mottar en rekke rapporter om hvor viktig dette er. Slik skriver en av dem fra  Romania.

«En inderlig takk for støtten fra dere. Dere kan ikke fatte hvor mye dette betyr for menneskene her. Vi har besøkt flere enker som gråt fordi de ikke visste hvordan de skal klare seg, rett og slett få mat til dagen og dagene videre – men så kunne vi med støtte fra dere komme med mateskene.

Ei tenåringsjente fortalte at hun gråter hver kveld fordi hun ofte ikke klarer å skaffe mat til flere brødre og søstre hun hadde ansvaret for. Så kunne vi komme med mye mat kjøpt for penger dere sendte. Jeg sa til staben min at de er som engler sendt fra Gud for å hjelpe og bygge tro i disse barna og familiene – og bak oss står altså dere som har gjort dette mulig. Takk og kjærlige hilsener

Reinhard Neufeld
Leder for organisasjonen Gateway to Hope, Rasa, Romania

Del innlegget med andre...

Facebook
Twitter
LinkedIn
Email

Stiftelsen Ny Start i Øst, Roald Amundsens veg 1 B 2816 - Gjøvik Tlf: 6113 6200