Ukraina 25. februar. Hjelp til Ukraina

(Bilde fra https://www.kpk-ukraina.com/vaart-arbeid/nodhjelp/). 

Ny Start i Øst/Ting og Tøy har i mer enn tjue år støttet Ukraina gjennom kristne menigheter og organisasjoner med flere titalls hjelpesendinger og flere millioner i pengestøtte til ulike sosiale og evangeliserende prosjekter. På siste styremøte bevilget styret vårt 100 000 kroner til en menighet i Kiev til innkjøp av mat, men også utstyr til å ta imot flyktninger som vokser i antall som følge av den hensynsløse bombingen og beskytningen fra russiske styrker. Vi har telefonisk kontakt med våre venner i landet og hører om fortvilelsen fra en befolkning som rammes av en invasjonsstyrke som ikke skiller særlig mellom militære og sivile mål. Flere boligblokker er skutt i brann, blant annet i byene Kiev og Mariopol. Det kan sikkert også være flere og utviklingen går fort i feil retning

– Folk er fortvilet og redde, men vi må bare gjøre det vi kan for å hjelpe dem vi kan, sier pastor Anatolij Kaluhsnyy i menigheten «Novij Sjitja» i Kiev. -Takk for hjelpen deres, og takk for at dere ber for oss, sier han. De vil bruke pengene både til matinnkjøp, og til utstyr for å hjelpe flyktninger som vil komme i økende antall. Landet har jo siden 2014 vært rammet av en slags borgerkrig i de østlige fylkene Luhansk og Donetsk, noe som har ført til mer enn ti tusen drepte og over en million interne flyktninger.

Vi i Ny Start i Øst hadde også planlagt en stor hjelpesending med ti tonn varer til Ukraina i begynnelsen av mars, men den har vi foreløpig måttet innstille på grunn av krigshandlingene der all veitransport er både usikker og direkte farlig. Men hvis det skulle bli en form for våpenhvile, er vi klare til å sende både materiell og penger.

Håvald Slåtten

Del innlegget med andre...

Facebook
Twitter
LinkedIn
Email

Stiftelsen Ny Start i Øst, Roald Amundsens veg 1 B 2816 - Gjøvik Tlf: 6113 6200