Ukraina 6. april. Oppdatering

300 000 til hjelp for Ukraina

Ny Start i Øst har til nå sendt drøyt tre hundre tusen kroner til våre samarbeidspartnere i Ukraina, til innkjøp av mat og andre nødvendige artikler der. Videoene viser mat som er innkjøpt, men også flyktningmottak i byen Byzivka 10 mil sør for Kiev.

Ny Start i Øst har gjennom femten år vært en vesentlig bidragsyter til å bygge opp dette stedet, som drives av menigheten «Nytt liv» i Kiev. Det brukes i normale tider til ferie og sammenkomster for barn og unge, men nå til å transittmottak for flyktninger. Her får de være midlertidig før de busses videre vestover mot Vest-Ukraina der det er lite krigshandlinger, eller til Polen, Romania, Moldova.

Vi har også sendt pengestøtte til samarbeidspartnere i Romania til støtte for underhold for flyktninger som søker tilflukt hos dem.

Videoen til venstre viser matutdeling. Til høyre fra senteret omtalt ovenfor.

Del innlegget med andre...

Facebook
Twitter
LinkedIn
Email

Stiftelsen Ny Start i Øst, Roald Amundsens veg 1 B 2816 - Gjøvik Tlf: 6113 6200