Ukraina 12. april. Halv million kroner til Ukraina

Nå frem mot påske nærmer beløpet vi har gitt til våre samarbeidspartnere i Ukraina en halv million kroner. Beløpene går i stor grad til innkjøp av mat, medisiner, hygieneartikler, drivstoff til å frakte flyktninger og andre nødvendige tiltak. En av våre partnere i byen Bila Tserkva – ti mil sør for Kiev – frakter flyktninger mot Polen og Slovakia en vei og kjøper med varer tilbake.

Det er langt flere interne flyktninger i Ukraina – mer enn sju millioner – enn det er mennesker som er kommet ut av landet – nå rundt 4,5 millioner. Våre partnere jobber mye med å hjelpe mennesker som ikke klarer å komme seg vekk, gjelder funksjonshemmede og mange gamle mennesker. Flere bundet til senga. Det er disse menneskene som vår partner «Guds skjulte skatter» gir hjelp. Blant annet med penger fra oss kjøper de inn mat og andre nødvendige varer. Nylig har de også kjørt med minivaner, til byen Kramatorsk, stedet hvor russerne sendte inn en rakett på jernbanestasjonen, midt i folkemengden som forsøkte å komme seg vekk, drepte mer enn 50 mennesker og skadet langt flere alvorlig. Våre folk fylte opp bussen og kjørte tilbake til Bila Tserkva – området der det nå ikke er krigshandlinger.

I disse påsketider, da våre medier i overflodssamfunnet bruker mye tid på å fortelle om påskeferie, snø og bekymrer seg for om det skal bli nok sol, sprer Putins barbariske krigsmaskin død og fordervelse over uskyldige, sivile mennesker, inkludert kvinner, barn og gamle. Hvorfor skjer det? Kanskje skal vi som markerer det kristne budskapet i høytiden, minne om alvoret i ordene til Paulus der han viser til mektige åndskrefter, krefter som sprer død og lidelse. I vår tid ser mennesker kun til det ytre og forstår ikke at det finnes en åndelig virkelighet der demoniske krefter også finnes og bruker mennesker – som lar seg bruke.

«For vår kamp er ikke mot kjøtt og blod, men mot makter og åndskrefter, mot verdens herskere i dette mørket, mot ondskapens åndehær i himmelrommet».
(Paulus brev til Efeserne kapittel 6, vers 12)

Men dette er ikke alt. Påsken er kirkens viktigste høytid. Det var her Kristus betalte vår skyld. Men viktigst av alt, han overvant døden, stod opp fra graven, en veldokumentert hendelse for to tusen år siden, selv om vår tid gjør sitt beste for å fremstille det som eventyr og sagn. Jesus Kristus- vårt håp om en evighet, der død, sorg og lidelse – alle demoniske krefter inkludert krig – også en gang skal være beseiret.

Del innlegget med andre...

Facebook
Twitter
LinkedIn
Email

Stiftelsen Ny Start i Øst, Roald Amundsens veg 1 B 2816 - Gjøvik Tlf: 6113 6200