Georgia. Dere er et folk i godhetens tjeneste

Oppsøker leir med kurdiske flyktninger

«I sju år har dere gjort det mulig for oss å oppsøke flyktningleire og hjelpe folk der. Dere har gitt støtte til mat, klær, telt. I alt dette er dere blitt et folk i godhetens tjeneste, og dere vil gå inn i historien som det. En stor og varm takk. I denne uhyre vonde og vanskelige tiden har familier fått visshet om at det er mennesker som bryr seg.»

Dette skriver den kristne kurderen, Rezo Faroyan, som med vår støtte driver misjons- og hjelpearbeid blant kurdere. I løpet av de siste årene har Ny Start i Øst gitt betydelige midler til hjelp for kurdere. Folket er stort sett muslimer, men et forholdsvis lite antall – rundt en million – tilhører minoriteten yazidier – forfulgt, diskriminert og hatet. Da ISIS-terroristene startet sin offensiv ble mange drept, mishandlet, halshugget, korsfestet. Kvinner voldtatt, gjort til sex-slaver. Svært mange flyktet.
Sentralt i arbeidet blant kurdere står Rezo Faroyan, bosatt i Georgia. Les mer om ham på følgende sider. Hva har vårt bidrag betydd?

«Jeg kan bare uttrykke min store takknemlighet. Ny Start i Øst har i flere år vært viktig for vår hjelp til kurderne. Det er en uhyre vanskelig og vond tid for folket mitt, og særlig de siste sju årene har lidelsene vært store. Kurdere – både muslimer og yazidier, er blitt drept og herjet med. Så mange har måttet dra av gårde i all hast og blitt flyktninger over hele verden.
I mange år har dere støttet sommerleir for kurdiske barn i Georgia og Armenia. For de fleste har dette vært den eneste muligheten til å oppleve en slags ferie. Mer enn ett tusen barn har vært med på leirene, og mange ble kristne.

Dere har vært avgjørende for å kjøpe og bygge opp et kurdisk senter i Tbilisi, Georgia – for vår tjeneste. Hver måned kommer det her gjester fra ulike land, fra Irak, Iran, Tyrkia og mange andre land. Det har blitt en stor velsignelse for hele det kurdiske folk.»

Kurdisk senter som er kjøpt og renovert med en betydelig sum fra Ny Start i øst