Albania. Dyrking av grønnsaker

Grønnsaker til suppekjøkken
Med vår finansielle støtte har en menighet i Korca, Albania plantet ut 40 mål til grønnsaksdyrking som skal benyttes til matforsyning for vanskeligstilte i byen og omegn. Vi har tidligere gitt betydelige midler for å sette i stand et senter med suppekjøkken og hygienetiltak i samarbeid med kommunen. Dette «House og Mercy» (Barmhjertighetens hus) drives av en menighet vi støtter med blant to hjelpesendinger i året foruten penge-støtte til prosjekter som for eksempel hjelp til nevnte grønnsaksdyrking. Det betyr mye.

Da kan de slippe å kjøpe inn råvarer til suppekjøkkenet. Det handler om dyrking av poteter, kålrot, diverse løksorter som hvitløk, bønner og tomater. Siden det ser ut til å bli betydelige avlinger, kan også noe selges til inntekt for driften av senteret. Her kan det i alt være snakk om flere tonn med grønnsaker.

Vi har gitt penger til bygging av et ganske stort drivhus for dyrking av tomater og bønner. Dyrkingen foregår i et svært godt jordbruksområde i det sørøstlige Albania, og her kan være mulighet for to årlige avlinger.

Bilde nedenfor: I tillegg til poteter dyrkes det flere løksorter, tomater, bønner og ikke minst kålrot som kan gi svært mye mat. Kålrot har vært ukjent i denne delen av Europa, men med støtte fra oss har de sådd ut noen mål

Den første hvitløken er allerede høstet

Bilode over til høyre: Potetene står i full blomst. Med vår betydelige støtte kan det dyrkes og høstes noen tonn med grønnsaker til hjelp for fattige

Del innlegget med andre...

Facebook
Twitter
LinkedIn
Email

Stiftelsen Ny Start i Øst, Roald Amundsens veg 1 B 2816 - Gjøvik Tlf: 6113 6200