Albania. Dyrking av grønnsaker

Grønnsaker til suppekjøkken
Med vår finansielle støtte har en menighet i Korca, Albania plantet ut 40 mål til grønnsaksdyrking som skal benyttes til matforsyning for vanskeligstilte i byen og omegn. Vi har tidligere gitt betydelige midler for å sette i stand et senter med suppekjøkken og hygienetiltak i samarbeid med kommunen. Dette «House og Mercy» (Barmhjertighetens hus) drives av en menighet vi støtter med blant to hjelpesendinger i året foruten penge-støtte til prosjekter som for eksempel hjelp til nevnte grønnsaksdyrking. Det betyr mye.

Da kan de slippe å kjøpe inn råvarer til suppekjøkkenet. Det handler om dyrking av poteter, kålrot, diverse løksorter som hvitløk, bønner og tomater. Siden det ser ut til å bli betydelige avlinger, kan også noe selges til inntekt for driften av senteret. Her kan det i alt være snakk om flere tonn med grønnsaker.

Vi har gitt penger til bygging av et ganske stort drivhus for dyrking av tomater og bønner. Dyrkingen foregår i et svært godt jordbruksområde i det sørøstlige Albania, og her kan være mulighet for to årlige avlinger.

Bilde nedenfor: I tillegg til poteter dyrkes det flere løksorter, tomater, bønner og ikke minst kålrot som kan gi svært mye mat. Kålrot har vært ukjent i denne delen av Europa, men med støtte fra oss har de sådd ut noen mål

Den første hvitløken er allerede høstet

Bilode over til høyre: Potetene står i full blomst. Med vår betydelige støtte kan det dyrkes og høstes noen tonn med grønnsaker til hjelp for fattige

Del innlegget med andre...

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Stiftelsen Ny Start i Øst, Roald Amundsens veg 1 B 2816 - Gjøvik Tlf: 6113 6200