Albania. Fast hjelp til de fattige

Albania. Dyrker frem ti tonn grønnsaker

De viser stolt frem avlingene på åkeren, pastor-ekteparet Olti og Daniela Drabo i byen Korca, Albania. Tomater, bønner, paprika, løk og hvitløk og ikke minst poteter i rader utover det fruktbare området, dyrket frem i rikelige mengder på det drøyt 30 mål store området de har leid med støtte fra Ny Start i Øst. De er i full gang med innhøstingen, rikelig med mat, sunn mat, råstoff til suppekjøkkenet som de driver i regi av menigheten «Barmhjertighet uten grenser.»

Vi er i byen Korca, en by på ca sytti tusen innbyggere, omgitt av et rikt jordbruksland. Vi har sørget for penger, nærmere hundre tusen kroner, til planter, frø, drivhus, en liten traktor, vannings-system, leie av mer enn tretti mål jord. Her har de også kjøpt inn geiter og etablert geitefjøs med fem dyr som gir melk. Den igjen bruker de til osteproduksjon, ost som de kan selge, i tillegg til mat for underernærte fattige som tas hånd om. Svært etterspurt dette produktet både fra restauranter og enkelte butikker, denne geitosten laget av Daniela, selvlært.

Her er også høner og ender, egg brukes selvsagt også til å forsyne menneskene som kommer innom «Barmhjertighetens hus,» der de også får et Gudsord med på veien. Det tas godt imot, ord om Guds kjærlighet, ord om håp og omsorg som her vises i praksis.

I tillegg har vi gitt betydelige beløp til å sette i stand, renovere forsamlingslokalene der familier som må klare seg med 600 kroner i måneden, får faste måltider. Hundre familier får næringsrik mat i løpet av uka. Et være eller ikke-være i et land der prisene stiger kraftig, også der som som følge av energikrise og krig.

Ny Start i Øst har gitt betydelige beløp til renovering av disse lokalene. Her er også hygienetilbud. Dusj og toaletter for folk som bor i slumområder.
Nærmere hundre familier får regelmessig mat fra suppekjøkkenet.
Olti Drabo viser stolt frem traktoren de har kjøpt med penger fra Ny Start i Øst
Klima og jordsmonn passer godt til dyrking av grønnsaker på friland. I år produseres fem tonn poteter, tre tonn løk 300 kilo bønner, nærmere et halvt tonn paprika og samme mengde tomater
Geitene gir råstoff til produksjon av ost som er svært etterspurt
Osten selges til blant annet restauranter

Brød er blitt svært dyrt . Hver uke deles ut brød til de hundre familiene

De produserer nærmere tre tonn med løk i år. Det meste av grønnsakene brukes til suppekjøkkenet, men noe også til salg, som igjen gir penger til driften av senteret

Del innlegget med andre...

Facebook
Twitter
LinkedIn
Email

Stiftelsen Ny Start i Øst, Roald Amundsens veg 1 B 2816 - Gjøvik Tlf: 6113 6200