Ukraina 24. oktober. 25 tonn hittil i år

Så langt i dette året har vi i Ny Start i Øst sendt 25 tonn med hjelpesendinger til Ukraina, til våre samarbeidspartnere der i området rundt byen Bila Tserkva, ti mil syd for Kyiv.

Vi skal sende ytterligere en transport på ti tonn noen uker før jul, nærmere bestemt 6. desember. Den skal til Kyiv med videreformidling av varene til flere steder i landet.

 

Mange steder mangler folk alt, og sendingene våre inneholder, klær sko, kjøkkenutstyr, over ett tonn med matvarer – tørrvarer og hermetikk. Behovet er også stort for hygieneartikler, såpe, sjampo, tannkrem bleier for voksne, madrasser, soveposer og sengetøy. Alt dette har vi sendt.

Det er selvsagt langt fra ufarlig å kjøre dit, men vi har greid å få det frem.
Våre partnere pakker ned ulike varer i større poser/esker og fordeler utover, også i den delen av landet som er mest krigsutsatt, som nærmere Donbass og lenger sørover mot Kherson.

Som nyhetene og andre rapporter viser, er det en god del av befolkningen som nå har mistet alt de eier. Vi Ny Start i Øst/ Ting og Tøy har regelmessig kontakt med våre partnere som også beskriver en ufattelig lidelse for mange mennesker, og nå som vinteren nærmer seg og kulda setter inn, blir det ekstra krevende, ja nærmest uutholdelig, også fordi så mye sivil infrastruktur er ødelagt. Livsnødvendigheter som strøm, varme og vann mangler.

Det er særlig ille for de aller svakeste, syke gamle og funksjonshemmede, mange bundet til senga. Det er ikke minst disse våre partnere i Bila Tserkva, «Gods Hidden Treasures» hjelper.

I tillegg til hjelpesendinger har vi nå også gitt over en halv million kroner, sendt til våre partnere som har kjøpt inn mat og andre nødvendige varer for beløpene.

Del innlegget med andre...

Facebook
Twitter
LinkedIn
Email

Stiftelsen Ny Start i Øst, Roald Amundsens veg 1 B 2816 - Gjøvik Tlf: 6113 6200