Ukraina 20. mars. Vår nødhjelp når krigsområder

Vår mars- sending til Ukraina, og til vår partner i området Bila Tserkva er kommet vel frem, og en god del av de ti tonnene med ulike varer er også distribuert nært til krigsområder i øst. Fjernsynsbildene viser oss da også daglig hvor forferdelig situasjonen er for mange mennesker i disse sønderskutte områdene. Vår samarbeidspartner her, God Hidden Treasures kjører med sine biler også inn mot fronten, for eks i Kherson, Kramatorsk som alle har vært utsatt for harde angrep og ødeleggelser, og deler ut mat, klær, hygieneartikler og mye annet.

Lys og varme til skole

Lasten inneholdt ni generatorer og fire vannpumper – for lys, varme og vann.
To av de ni generatorene i mars-lasten, er sendt til en skole i byen Klybivka 200 km vest Kyiv. Her er en av lærerne ektefelle med en ukrainsk flyktning, Konstyantin Romanyuk som arbeider i vår butikk Gjøvik. Denne butikken i Storgata er et samarbeid med stiftelsen «Marita», en av våre tolv butikker som er det finansielle grunnlaget for hjelpearbeidet i øst. «Marita» som driver ettervern for tidligere rusmisbrukere, har et brukersted for sitt arbeid der. I disse lokalene arbeider nå også flyktninger, blant annet fra Ukraina, og her jobber også Kostyantin..

Leder av Maritas avdeling i Gjøvik, Bjørn Aksel Ringstad, tok, på forespørsel fra Kostyiantyn, initiativ til å kjøpe inn to store generatorer til nevnte skole. De er nå på plass og sørger for lys og varme og dermed langt bedre undervisning for 200 elever. Generatorene ble kjøpt inn ved midler både fra Marita og fra Ny Start i Øst/Ting og Tøy.

Del innlegget med andre...

Facebook
Twitter
LinkedIn
Email

Stiftelsen Ny Start i Øst, Roald Amundsens veg 1 B 2816 - Gjøvik Tlf: 6113 6200