50 tonn til Ukraina 

I fjor, 2023, sendte vi fem trailere med til sammen 50 tonn til våre tre samarbeidspartnere i dette krigsherjede landet. Innhold: Klær, sengeklær, sko, hygieneartikler, flere nye generatorer, vannpumper, hjelpemidler for funksjonshemmede. Vi får også mer detaljert beskrivelse av hvordan varene fordeles. For eks. skriver Valentina Radsjuk, i organisasjonen «Guds skjulte skatter, «Gods Hidden Treasures» følgende om sendinger til frontområder der krigen raser 

«Denne måneden (fjor høst) sendte vi mat, klær, sengetøy til områdene Kherson og Nikolajev. Flyktninger kommer til oss og henter klær, kjøkkenutstyr og ikke minst sengetøy. Takk for bleiene som det er stort behov for, og vi trenger enda flere generatorer, til strøm og oppvarming.  

Her snakker vi om en organisasjon som tar seg spesielt av funksjonshemmede og gamle, mennesker som ikke kommer seg noe sted.  

«Takk for omsorg, takk også for penger dere sender til matinnkjøp og hygieneprodukter»   

Gode gjerninger skinner 

Vi takker Gud for samarbeidet med dere i NY Start i Øst. Hjelpen fra dere er uvurderlig for mange grupper i en slik uhyre vanskelig tid, skriver Nita Hanson, amerikanerinnen som har startet og leder «Guds skjulte skatter» som særlig hjelper funksjonshemmede og gamle ute av stand til å flykte. 

Hun forteller at de hjelper innbyggere i krigssonen med mat, hygieneartikler som bleier, medisiner, generatorer og annet. Mye av dette sender vi, også rullestoler, rullatorer, sengetøy, og hygieneartikler. Med penger fra oss kan de kjøpe mat og drikke og dele ut.   Hjelpen fra dere er ikke bare av materielt slag, den gir glede og håp. En stor takk til frivillige og andre mennesker som bidrar med hjelpen. 

Hjelp til internt fordrevne flyktninger 

Bi: Sending til byen Kremenets i Ukraina der pastor Aleksej Radsjuk tar imot hjelpesending og fordeler utover. Her gir vi også støtte til bygging av kirke som skal brukes til vanlige kirkelige tjenester, men også til mat- og klesutdeling til fattige, blant annet til internt fordrevne flyktninger. 

Ekteparet Alekesj og Valentina skriver: 

«At dere sender ti tonn last og dekker kostnader, er nåde fra himmelen. Vi deler noe av lasten med våre brødre og søstre i andre menigheter. Slik kan vi hjelpe mange flere. En varm og takknemlig hilsen til dere alle. 

Del innlegget med andre...

Facebook
Twitter
LinkedIn
Email

Stiftelsen Ny Start i Øst, Roald Amundsens veg 1 B 2816 - Gjøvik Tlf: 6113 6200