Mangeårige samarbeidspartner i Litauen, hedret av presidenten

Mindaugas Palionis og Litauens president, Dalia GrybauskaiteMindaugas Palionis og Litauens president, Dalia GrybauskaiteVår mangeårige samarbeidspartner i Akmene, Litauen, pastor Mindaugas Palionis, er blitt hedret for sin betydelige samfunnsnyttige innsats av landets president.

Ny Start i Øst har gitt ham betydelig støtte for det sosiale, humanitære og kristne arbeidet han har holdt på med i mange år.

Han driver rehabiliteringssenter for rusmisbrukere, bygger boliger for gamle og hjemløse, driver dagsenter, gir hver dag et måltid mat til fattige og hjemløse, hjelper enslige mødre og mye annet.

Han er en person som får tid til alt. Ikke fordi han har flere av døgnets timer enn vi andre, men fordi han bruker tiden effektivt og er ikke redd for å sette i gang. Når han ikke jobber, tenker han ut nye prosjekter.

Han er ikke bare åndelig veileder som pastor, men også en uhyre dyktig praktiker, håndverker, en kunstner. Han er leder for stiftelsen Prieglobstis som betyr «ly».

Ny Start i Øst har støttet Mindaugas og stiftelsen Prieglobstis i mange år, ved hjelp av hjelpesendinger som han selger i flere gjenbruksbutikker, og vi har gitt betydelige direkte bevilgninger.

Når vi spør Mindaugas om hvilke andre samarbeidspartnere han har, svarer han: «Litt hjelp fra Tyskland og Finland, men den aller viktigste er DERE fra Norge.»