Ukraina

Støtte til Ukraina? Benytt gjerne Vipps nr 737923, eller bankkonto 2050 21 65500. Merk betalingen «Ukraina».

 

Ny hjelpesending (link). Ny hjelpesending til Ukraina 31. mai

Oppdatering pr 10. mai (link). Nytt liv skyter opp

Oppdatering pr 22. april (link).  Ukraina – en status. Kart

Oppdatering pr 12. april (link).  En halv million kroner til Ukraina

Oppdatering pr 11. april (link).  «Many praises to God and many thanks to all of you for the prayers for the safety of our mini convoy to Kramatorsk.»

Oppdatering pr 6. april (link). Vi har nå sendt mer enn 300 000 kroner til nødhjelp i Ukraina. Nedenfor et par korte videoer.
Videoen til venstre viser matutdeling. Til høyre fra et  senter for barn og unge i byen Byzivka sør for Kiev, er vesentlig bidragsyter. Det benyttes nå til flyktningemottak.

Oppdatering pr 21. mars (link). Vi har nylig sammen med Ungdom i Oppdrag fraktet flere tonn med varer, mat og andre nødvendige artikler inn i Ukraina

Oppdatering pr 18 mars (link). Vi fikk dette fra Ukraina sist fredag 18. mars. AP-journalister har skrevet og tatt bildene. NB! Sterke bilder

Oppdatering pr 17. mars (link). Hver natt må millioner av ukrainere søke ly i kjellere og tilfluktsrom. Her er en beskrivelse fra en kvinne – Maia – som forteller om sine opplevelser etter ei natt i tilfluktsrommet.

Oppdatering pr 8. mars (link). Fra Nita Hanson som sender handicappede barn til redning utenfor Ukraina til den polske grensa og ut.

Denne videoen om Ukraina (link) er fra 2012, men er høyaktuell på grunn av den siste tids begivenheter. I dag ville en del uttrykksmåter ganske sikkert bli uttrykt annerledes, blant annet innledningen som handler om fotball VM samme år. Videoen er på 21 minutter.

Oppdatering pr 5. mars (link). Fra vår samarbeidspartner i Bila Tserkva, Ukraina, Nita Hanson. Hun leder organisasjonen Gods Hidden Treasures. Hun jobber særlig med å hjelpe funksjonshemmede og fattige gamle.

Vi er på plass i Ukraina (link)Ny Start i Øst/Ting og Tøy har i mer enn tjue år støttet Ukraina gjennom kristne menigheter og organisasjoner med flere titalls hjelpesendinger og flere millioner i pengestøtte til ulike sosiale og evangeliserende prosjekter. Vi bevilger penger til en menighet i Kiev til innkjøp av mat, men også utstyr til å ta imot flyktninger som vokser i antall som følge av den hensynsløse bombingen og beskytningen fra russiske styrker.